Snart tillbaks

Ja, jag vet att det har dröjt en evighet sedan jag skrev senast. Men jag har en bra anledning - computer är gåed i stycker. Slut. Kaputtgewesen.
Men misströsta inte, inom en snar framtid kommer antingen Patriks vän Jonas få liv i min gamla, eller så blir det en ny mac. Till Patriks förtret ska tilläggas.
Vad har hänt sen senast då? Ja, inte mycket om jag frågar mig själv - jobb, jobb och åter jobb. Och snart blir det mer av den varan. Nästa vecka igen börjar jag som reporter på Trelleborgs Allahanda och som livegen i största allmänhet i SDS-koncernen. "Jag ska osse hau de brau", som Berit på Söderslätt skulle sagt.

Imorgon bär det av till Uppsala för att hämta återstående bohag. Och tills jag återvänder vill jag att ni alla börjar läsa "Shantaram" - en underbar bok om Indien, indier och hur det för den som inte kan skilja på mitt och ditt, är att leva på rymmen i ett främmande land. Så bra så.


Bloggtips

Jag skulle vilja slänga ut ett litet bloggtips i etern, lite sådär ad hoc. Och jag börjar i samma stil som i föregående inlägg: Gillar du journalistik, New York och allahanda samhällsfrågor? Då är "Gunilla´s Travelouge" ett hett tips.
Gunilla är en svensk frilansjournalist boendes i Harlem, NYC och Stockholm. Hon skriver spännande, bra och kul. Men framför allt informativt - allt du inte visste innan men önskar att du visste mer om, det vet Gunilla.

Kolla in bloggen så blir du kanske lika smart som Gunilla och jag.
http://gunillasdagbok.blogspot.com/

KD - ett parti för dig?



Är du konservativ men inte lockad av Sverige Demokraternas "ölsjappspopulism"? Är du positivt instäld till invandrare, ointresserad av HBT-frågor, skeptisk gentemot genusvetare och ser familjen och företagande som landets ryggrad?
I så fall är din röst intressant för KD. Eller ja, åtminstone ett framtida KD om Roland Poirier Martinsson - dr i teoretisk filosofi och konservativ debattör knuten till Newmaninstitutet i Uppsala (katolskt utbildningsinstitut) - får sin vilja igenom.
I en debattartikel i DN presenterade Poirier Martinsson uppgifter från en ny undersökning av Demoskop som visar att sju av tio svenskar: värnar om familjen, är för lag och ordning och tror på hederligt förvärvsarbete. En "tolerant konservatism" menar Martinsson, en konservatism som med rätt tilltal skulle kunna fångas upp av Göran Hägglunds minst sagt splittrade KD.

Jag chattade med Göran Hägglund och frågade då om denna väljargrupp skulle kunna vara intressant för partiet, varpå han både försiktigt och politiskt korrekt svarade att de alltid är öppna för och intressedare av nya metoder att locka nya väljare. Frågan är bara om Hägglund är beredd att ta upp fighten mot sina partikamrater i jakten på den nya väljarkretsen. Enligt Martinsson skulle det nämligen innebära att KD blev Sveriges tredje största parti. Men för att locka denna unga öppensinniga väljargrupp, som till skillnad från de konservativa och tillbakablickande KD-väljarna, inte ställer sig emot vare sig abort eller samkönade äktenskap, måste Hägglund göra sig redo för sitt livs fight. En fight mellan kristen konservatism och Martinssons tolleranta konservatism.
Frågan är bara om Hägglund och partiet är redo?

Semester

Vad skönt det är ibland att bara släppa allt och ta ledigt. Sedan en vecka tillbaka är jag ledig från jobbet, från skolan och  från min kära blogg. Men vad gör man om man inte bloggar varje dag frågar sig då kanske den inbitna internetistan? (mitt egna ord för web-missbrukare)
Ja du lilla vän, (för det är de oftast nämligen. Små alltså) massor, är svaret. Här följer en liten summering av de senaste veckorna i bilder.


Den under 70-talet ökända och fruktade BMW 3.0 CSL, eller "Batmobile" som den legendariska racerbilen också kallades när det begav sig. Sedd och förevigad på Ring Knutstorp under STCC förra helgen.


Samma dag såg jag dessa två något mer moderna åken. Och anledningen till att de får en plats på bloggen - trots sin uppenbara brist på charm i jämförelse med föregående fyrhjuling - är att Mikael, min förre detta vän, fick chansen att åka ett varv runt ringen i den blå.
BMW M3 heter bilen och har cirka 400HK på bakhjulen. Fuck you Micke!


Två coola snubbar posar på Ring Knutstorps pressläktare. Och nej, jag varken skrev om eller fotade eventet. Men vad fan, man kan väl få vara lite press för det!


Då och då bjuder min vän Martin på grillning och Xbox-kväll för oss grabbar. Inte vidare upphetsande kanske, men en skojig grej är att Martin bor cirka 50 meter från Kirsebergsanstalten - en av Kriminalvårdens strängaste anläggningar för landets hårdaste råskinn. Malmö är en märklig stad på så sätt.


Jag, min före detta vän Micke och Elina drog en kväll här om sisten ihop en fantastiskt god Käng Panäng (Kyckling-thaigryta). Efter mycket diskussion och flertal logiska argument framförda av Elina, valde vi slutligen att inte köpa såsen "Mutti", trots det fantastiskt roliga namnet.


En solig dag för inte allt för länge sedan stack jag, Kjell och Patrik - alla före detta Uppsalabor - till Malmö konsthall för att njuta av utställningen "Sonic Youth". Men eftersom att jag redan raljerat över ämnet lite längre ner på bloggen, låter jag er istället fascineras över Kjells och rocklegenden Robert Plants slående likhet.. 


Och slutligen, Midsommar i Billinge hos de goda doktorerna Scott. Här, i mitten, Jacob i full midsommarkostym a la "landet".
Frågan är bara vad som är snyggast, Jacob eller kontrasterna i Mickes annars så rockiga anlete?

RSS 2.0