KD - ett parti för dig?



Är du konservativ men inte lockad av Sverige Demokraternas "ölsjappspopulism"? Är du positivt instäld till invandrare, ointresserad av HBT-frågor, skeptisk gentemot genusvetare och ser familjen och företagande som landets ryggrad?
I så fall är din röst intressant för KD. Eller ja, åtminstone ett framtida KD om Roland Poirier Martinsson - dr i teoretisk filosofi och konservativ debattör knuten till Newmaninstitutet i Uppsala (katolskt utbildningsinstitut) - får sin vilja igenom.
I en debattartikel i DN presenterade Poirier Martinsson uppgifter från en ny undersökning av Demoskop som visar att sju av tio svenskar: värnar om familjen, är för lag och ordning och tror på hederligt förvärvsarbete. En "tolerant konservatism" menar Martinsson, en konservatism som med rätt tilltal skulle kunna fångas upp av Göran Hägglunds minst sagt splittrade KD.

Jag chattade med Göran Hägglund och frågade då om denna väljargrupp skulle kunna vara intressant för partiet, varpå han både försiktigt och politiskt korrekt svarade att de alltid är öppna för och intressedare av nya metoder att locka nya väljare. Frågan är bara om Hägglund är beredd att ta upp fighten mot sina partikamrater i jakten på den nya väljarkretsen. Enligt Martinsson skulle det nämligen innebära att KD blev Sveriges tredje största parti. Men för att locka denna unga öppensinniga väljargrupp, som till skillnad från de konservativa och tillbakablickande KD-väljarna, inte ställer sig emot vare sig abort eller samkönade äktenskap, måste Hägglund göra sig redo för sitt livs fight. En fight mellan kristen konservatism och Martinssons tolleranta konservatism.
Frågan är bara om Hägglund och partiet är redo?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0