I mullornas tjänst

Strax efter presidentvalet i förra veckan belägrades gatorna i Irans huvudstad Teheran av missnöjda väljare. Valfusk hävdar medborgarna och slåss nu i tusentals med både näbbar och klor för demokratisk rättvisa.
Valfusk alltså. Jag är skeptisk. Irans medborgare är som bäst spelpjäser i världens mest pinsamma ursäkt till demokrati. Ordet val är nämligen direkt kopplat till just demokrati, ett ord som president Ahmadinejad inte ens kan stava till.
Precis som i forna Sovjetunionen, när kommunistledarna klappade sig för sina demokratiska bröst och kallade till val, är presidentvalet i Iran endast ett spel för galleriet, dvs "medborgarna" och omvärlden. I själva verket handlar det inte om riggade val och valfusk, Nepp, i själva verket är fanns det nog aldrig något val. Valurnorna är blott demokratiska soptunnor i mullornas tjänst - obamhärtigt gapande med enda syfte att vilseleda iranska folkets hopp om rättvisa.

I Iran är kvinnor enligt lag underställda män. I Iran straffas homosexualitet med döden. I Iran styr "moral" och Sharia. I Mellanösterns pärla Iran finns inget utrymme för varken val, diskussion eller reson, och ve den jävel som försöker säga något annat - då blir det 10 000 ton trotyl i huvudet och en riktigt, riktigt lång och kall kärnvapenvinter till jul.


Kommentarer
Postat av: Simon

Det är nog få, för att inte säga inga iranier som tror att dom lever i en demokrati. Ett skenval där val ges mellan pest och kolera är en sak. Men när det dessutom fuskades i ett riggat val fick det bägaren att rinna över för den av mullorna hårt förtryckta befolkningen. Det bliv då en alldeles ypperlig förevändning för att samla folket och sätta sig upp mot regimen. Vad som ses på TV är inte protester mot valfusk och har aldrig varit. Det är protester mot en terrorregim. Och förhoppningsvis början till en revolution!

2009-06-22 @ 22:33:13
Postat av: K

Jag hoppas du har rätt. Jag hoppas att även folk på landsbygden, lågutbildade i Teheran och andra marganaliserade delar av befolkningen ser igenom bluffen och ställer sig upp mot regimen.

Jag hoppas att det är som du säger, droppen som får bägaren att rinna över, och att en revolution tar vid. Hoppas bara att vi i den sk "omvärlden" är med på noterna och hjälper Iran till frihet..

2009-06-23 @ 01:13:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0